Nouvelles

26-08-2019

History is made!

 

Pieter Devos met Claire Z, Jos Verlooy met Igor, Jérôme Guéry met Quel Homme de Hus en Gregory Wathelet met MJT Nevados S hebben geschiedenis geschreven!
 

Na een spannende strijd met Duitsland heeft ons land voor de eerste keer een medaille gepakt op een EK en het was meteen goud. Na een foutloze dag op dodnerdag  rukte België van de 8e naar de 1e plaats op. Vrijdag tijdens de laatste ronde kwam er nog 1 strafpunt  voor tijd bij en zo namen ze het GOUD! België endigde zo met 12.07 punten voor Duitsland met 16.22. Groot-Brittannië was derde met 21.41 punten. 

 

Tokio here we come! 
Er waren 3 tickets voor de Spelen te verdienen voor 3 nog niet-gekwalificeerde landen. Die gingen naar België, Groot-Brittannië en Frankrijk (4e). 

 

Pieter Devos: "Vandaag vallen alle puzzelstukjes samen. We hebben de voorbije periode individueel fantastische resultaten neergezet en op de grote kampioenschappen lukte het steeds net niet, maar vandaag halen we dan die gouden medaille. We maken hiermee een statement en we geven de hele Belgische ploeg een boost. Het moet nog even bezinken maar ik denk dat we heel fier mogen zijn. Het is heel belangrijk om te benadrukken dat we hier vandaag stonden als een team. Wij zijn de vier mannen die vooraan staan, maar er zijn veel meer mensen achter ons en ook zij verdienen een pluim."

 

 

Nadat ze alles gaven voor het Belgische team, besloot Pieter niet mee te doen 
aan de individuele finale met Claire Z. 
Hij respecteert haar enorm voor haar inspanningen en vindt dat ze een 
beetje rust verdient met de fantastische gouden medaille in gedachten.Chevaux

Claire Z

Photos