Laatste nieuws11/10/2020
» Good day @ St Tropez22/04/2020
» MARES OF MACHA20/03/2020
» Stay Safe!25/01/2020
» Pieter verkozen tot beste atleet van het jaar 2019!


Upcoming events09/01/2015
CSI5 DOHA CSI5 'S HERTOGENBOSCH
» lire plus

Devos Stables, passion et professionnalisme

Devos Group’ est bien connu dans le secteur fruitier, ‘Devos Stables’ le devient progressivement dans le domaine équestre. Voilà en tout cas mon rêve pour les décennies à venir. J’ai le privilège de partager deux passions dans ma vie : l’entreprise fruitière familiale dans laquelle j’opère au niveau commercial et Devos Stables, un élevage et une écurie de formation pour chevaux que nous préparons pour et introduisons dans le sport de haut niveau international. Je cumule ces deux emplois avec tout autant de passion et de professionnalisme. En 2008 j’ai été nommé “Talent de l’année”, entre autres grâce à mes performances au sein de l’équipe belge. En 2010 j’ai su attirer l’attention en devenant champion du monde des sept ans avec Equipharma Dax van d’Abdijhoeve et par ma sélection pour la WEG au Kentucky.

2014 Prouvait que Devos Stables n?est pas un 'one hit wonder'. Au contraire, les résultats étaient encore mieux. Les rêves devenaient la réalité. Pieter gagnait le GCT le plus lucrative au monde à Shanghai et sautait les coupes de Nations avec trois chevaux différents. Candy commençait à Lummen, Dylano faisait la finale à Barcelone et Dream gagnait Aix-la-Chapelle. Avec ces trois chevaux, Pieter a des bonnes chances de nouveau en 2015.

Onze sponsors
Pourquoi Pieter?

Bon sang ne saurait mentir, voilà pourquoi! Car nous ambitionnons la qualité, aussi bien avec Devos Group qu’avec Devos Stables, par une quête incessante d’innovation et d’amélioration dans un environnement professionnel. Etait-ce un coup de chance que nous soyons devenus champion du monde? Ce n’est en tout cas pas du au hasard. Nous sommes en permanence à la recherche du bon cheval. Si le talent est bel et bien présent, nous lui offrons un encadrement professionnel dans lequel il pourra s’épanouir. En plus de notre propre élevage nous accueillons des chevaux pleins d’avenir auxquels nous accordons toutes les chances qu’ils méritent. Il suffit d’examiner nos résultats pour se former une opinion de notre méthode de travail.
» isez la biographie de Pieter Devos

Wouter Devos, even gedreven, maar minder

We schrijven juli 2013, in Boedapest wint België de landenprijs. Niet uitzonderlijk, het wordt wel bijzonder als je weet dat de helft van het team is samengesteld uit Devos en Devos, uit Pieter en Wouter. Voor het eerst springen de broers Devos samen in een landenprijs. Voor Wouter is het zelfs de eerste keer dat hij opgeroepen wordt voor het nationale team. En dan meteen winnen. Het is een voetnoot in de geschiedenis waard, slechts weinig debutanten winnen hun allereerste landenprijs. Wouter is de stille kracht van de Devos Group, zowel in het fruitbedrijf als in de stallen. Hij is minstens even gedreven als zijn broer, maar investeert meer tijd in het fruitbedrijf. Een bewuste keuze van Wouter. Overal waar er hulp nodig is, springt hij in. Delegeren, dirigeren, de integrale opvolging van de infrastructuur, het machinepark, de koelcellen, aanplanting, bevloeiing, organisatie van de pluk, het behoort allemaal tot het takenpakket van Wouter. Hij zorgt dat het fruit van de boom verpakt en klaarstaat zodat Pieter het kan verkopen. Wouter en Pieter zijn in alles wat ze doen complementair. Devos Stables is voor Pieter een bijkomende voltijdse job, voor Wouter zijn de paarden louter ontspanning. Niet zelden controleert hij de boomgaarden te paard en koppelt hij het nuttige aan het aangename, zowel voor zichzelf als voor zijn paard. Wouter rijdt minder, maar even gedreven en dat is niet overdreven. Anders win je geen landenprijs.
2014 Was een boerenjaar voor Wouter. Hij won brons op het BK in Lanaken en won twee internationale GP?s. En altijd met zijn trouwe Tonik Hero. Ze boekten vier internationale zeges en eindigden maar liefst 22 maal in de top tien, van Odense tot Salzburg.
» isez la biographie de Wouter Devos
Caroline Poels, van handelsruiter naar sportamazone

Geen sterke man zonder een sterk vrouw. Caroline Poels betekent zoveel voor Devos Stables als Wouter voor Devos Group, zij zijn de secondanten van Pieter. Als hij het gezicht is, zijn zij de gezichten achter de schermen. Caroline is geboren en getogen tussen de paarden, als dochter van een gerenommeerde handelaar. Samen met haar zus reed zij de paarden van Stal Poels en haalde ze haar voldoening uit de meerwaarde die ze creëerde. Tot ze Pieter leerde kennen en evolueerde van een handelsruiter naar een sportamazone. De resultaten bleven niet uit met winst in de GP van Kapellen en overwinningen in Lummen en Mechelen. Caroline heeft de dagdagelijkse leiding van Devos Stables in handen; opleiding en training van jonge paarden, al dan niet uit eigen fokkerij, scouten van jong talent, stalmanagement, wedstrijden, het behoort allemaal tot haar takenpakket. Pieter combineert beide bedrijven van Devos, Caroline ontfermt zich uitsluitend over de paarden. Nu ze in een sportstal terechtgekomen is, heeft ze haar sportieve ambities bijgesteld. Terecht, omdat bij Devos Stables een langetermijnvisie overheerst en sport prioriteit krijgt.
» isez la biographie de Caroline Poels