News

12-07-2017

Top weekend voor Devos Stables in Knokke!!

Wat een weekend op het geweldige Event in Knokke afgelopen weekend! Pieter en Wouter haalde verschillende overwinningen binnen. Het begon op vrijdag al met een mooie 4e plaats in de 1.45m ranking proef waar Pieter Haloubet Hitchock voor opzadelde.

Dan op zaterdagochtend begon Pieter al met een overwinning in het 1.45m dit keer weer met Haloubet Hitchock in een supersnelle 2e fasen wedstrijd wonnen ze voor John Whitaker en Lucy Davis. Dan stond er 's avonds voor de 3* de kleine GP op het programma, dit was een wedstrijd die werd verreden over 2 rondes. Hierin had Wouter zijn Emporio voor ingezet en met succes, hij reed een supersnelle en foutloze winning round en daarmee schreef hij de 1.45m ranking proef op zijn naam. Hij bleef Francois Mathy en Nayel Nassar voor, tot dusver was het eigenlijk al een zeer succesvol weekend, maar hier bleef het niet bij. 

 

Op zondag stonden de 3* en 5* GP op het programma voor de broertjes, Pieter reed Gin D in de 3* Grand Prix en Wouter Tonik Hero. Wouter moest al als 7e van start een kreeg een pechfout op hindernis 9 met de heel goed springende Tonik, maar dit was helaas niet goed genoeg om terug te keren in de barrage. Dit lukt Pieter en Gin wel, na een hele mooie basisronde. De makkelijk springende Clinton afstamming Gin D had geen moeite met de hoogte en ook reden ze makkelijk binnen de tijd, die toch wel redelijk krap stond. Er waren 10 combinaties foutloos en er was een BMW 1-serie te winnen, dus iedereen was extra gemotiveerd. Pieter mocht als 6e van start in de barrage en reed een razendsnelle foutloze ronde met Gin, wat op dat moment goed was om de leiding over te nemen. Maar er moesten nog 4 kandidaten na hem, spannende minuten waren dit voor Team Pieter Devos. Nicola Philipaerts kwam het kortste in de buurt van Pieter zijn tijd, maar strandde op 0,06sec langzamer dan Pieter en behaalde een knappe 2e plaats net voor Koen Vereecke die 3e werd. Geweldige overwinning voor het duo Pieter en Gin, 'Ik ben ontzettend  blij met deze overwinning omdat Gin heel goed sprong, maar ook omdat hij heeft laten zien dat hij ook echt snel kan zijn en dat hij hierin echt veel progressie gemaakt heeft' aldus Pieter. Die ook heel blij was met zijn nieuwe BMW. 

 

Maar het belangrijkste moest nog komen die dag, de 5* Grand Prix waar Pieter met Espoir ook erg gebrand op waren. Hij begon al met een fantastische foutloze basisomloop, Espoir sprong overal met zoveel ruimte over en ook een super gereden rit van Pieter. Maar uiteindelijk kwamen er toch 14 combinaties foutloos, dit beloofde dat het een zeer spannende barrage ging worden. Pieter moest als 8e van start in de barrage, toen hij binnen moest stond Gudrun Patteet aan de leiding met haar paard Seacost Pebbles na een supersnelle foutloze rit in een tijd van 44,33sec. Pieter kwam heel dicht in de buurt en bleef ook foutloos maar net niet snel genoeg want hij finishte in een tijd van 44,86sec. 'Ik ben heel blij met de manier waarop Espoir sprong, het begon al met een hele goeie basisronde, ik kon mijn parcour helemaal rijden zoals ik het in mijn hoofd had, en Espoir sprong gewoon fantastisch. Dit geeft me ook een super gevoel voor Aken volgende week. In de barrage sprong Espoir heel hoog op de dubbelsprong waardoor ik iets mijn balans verloor en was ik iets te laat om mijn wending in te zetten. En daar heb ik het verloren, heel jammer als je er zo dichtbij zit maar ben toch super tevreden met mijn resulataten. En 2 Grand Prix's op 1 dag winnen was waarschijnlijk net iets te mooi om waar te zijn' aldus een zeer blije Pieter. 

 

Deze week staat de Global in Chantilly op het programma, voor 2 toch iets inervaren paarden op dit niveau want Pieter neemt Gin D en Haloubet Hitchock mee. 'Apart heeft 2 weekjes rust omdat hij al heel veel gesprongen heeft en met Dream, Espoir en Claire ga ik volgende week naar Aken. Gin en Hitchock hebben afgelopen weekend laten zien dat ze in vorm zijn, alleen nog niet op 5* niveau maar voor alles is een eerste keer' aldus Pieter.