News

23-01-2017

Succesvol weekend in Leipzig

Pieter kijkt terug op een succesvol weekend in Leipzig. Met als hoogtepunten op zaterdag een 4e plaats met Apart in de Grote Prijsn na een dubbele nulrit in een tijd van 41,78 sec. Deze proef werd gewonnen door Simon Delestre in een tijd van 41,17sec, gevolgd door Scott Brash en Andreas Kreuzer. Spannende barrage want het zat allemaal heel dichtbij elkaar.

 

' s Avonds stond er een speedproef op het programma waar Pieter Equipharma Dax in reed. Hij ging razendsnel rond in een tijd van 54,11 sec, dit was snel genoeg voor de overwinning van deze ranking proef. Maikel van der Vleuten werd 2e en Yuri Mansur 3e.

 

Op zondag werd de wereldbeker verreden, hierin startte Pieter zijn toppaard Espoir. Hij sprong een fantastische foutloze basisomloop, en er kwamen 16 combinaties terug voor de barrage. Er was een risicovolle wending in de barrage, Pieter die natuurlijk graag wilde winnen nam dit risico. Helaas viel er een balk op de Longiness steilsprong, en uiteindelijk was dit nog goed voor een 10e plaats. Deze wereldbeker werd gewonnen door onze landgenoot en collega Gregory Wathelet met Coree de Hus, geweldige prestatie! 2e werd Kevin Staut gevolgd door de winnaar van vorig jaar Niklas Krieg.

 

Dit weekend staat voor Pieter Jumping Amsterdam op het programma, terwijl Caroline en Wouter aan het werk te zien zijn op de WEN in Lier.

 

 

 
Pictures