News

07-03-2017

Succesvol weekend in Doha!

Afgelopen weekend was Pieter aan het werk te zien in de indrukwekkende arena van Al Shaqab in Doha. Pieter is hier al een aantal keren geweest en iedere keer gaat hij met plezier terug. De faciliteiten voor paard en ruiter zijn hier ongelofelijk goed volgens Pieter. En ook dit weekend was Pieter weer succesvol met zijn toppaarden Apart en Espoir.

 

Vrijdagmiddag werd er een 1.50m proef op tijd verreden, hier had Pieter Espoir voor opgezadeld. Espoir moest op zaterdag de Grote Prijs springen dus Pieter wilde niet alle risico's nemen, maar deze foutloze ronde was toch goed voor een mooie 5e plaats. 's Avonds stond er een 1.55m proef met barrage op het programma, hiervoor had Pieter Apart ingeschreven. Er stond heel wat te springen en de tijd stond ook vrij kort, maar dit was allemaal geen probleem voor Apart die de laatste tijd erg constant presteert. Met een super foutloze ronde mochten ze terugkomen in de barrage met 9 deelnemers. Pieter was de laatste starter, er werd heel hard gereden, bijna alle combinaties bleven foutloos in de barrage en het ging steeds sneller en sneller. Niels Bruynseels met Gancia reed een supersnelle barragerit in een tijd van 37,47sec waarvan iedereen dacht dat dit goed was voor de winst. Maar Niels kon er helaas niet lang van genieten want na hem kwam Martin Fuchs en de reed rond in een tijd van 36,91sec, ongelofelijk maar hij was sneller. Toen was het de beurt aan Pieter met Apart, hij draaide voor de vijver langs van 2 naar 3 en hier verloor Pieter even zijn balans maar herpakte zich sterk naar de volgende hindernis. Ze gingen razendsnel door het barrageparcours in een tijd van 37,64sec net niets nel genoeg voor de overwinning, maar wel goed genoeg voor een 3e plaats. 'Ik ben weer heel blij met de prestatie van Apart, hij is enorm geëvalueerd de laatste tijd en vandaag liet hij ook weer zien dat hij kan meedoen op het hoogste niveau' aldus Pieter.

 

Op zaterdag werd de Grote Prijs verreden en hier zadelde Pieter Espoir voor op, het was een hele zware 1e ronde en er kwamen uiteindelijk maar 6 foutlozen. Espoir sprong een super 1e omloop maar kreeg helaas op hindernis 10 een fout, maar was net snel genoeg om in de 2e ronde te geraken. Er mochten 18 combinaties terugkomen in de 2e ronde en Pieter stond 18e. Dus met een beetje geluk in deze ronde kon Pieter toch nog in de top 12 komen, hij moest als eerste van start en reed een hele strakke en super nulronde en dit was uitendelijk goed voor een mooie 10e plaats. 'Espoir sprong weer 2 fantastische rondes vandaag, ik had een beetje pech in de 1e ronde op nummer 10, een lange lijn naar een oxer. De tijd stond kort en ik wilde daar een beetje tijd winnen en reed misschien iets te open naar deze oxer en kreeg hier een fout. Maar Espoir voelde super en sprong erg simpel door de moeilijke combinaties, ik ben erg blij met zijn prestatie' aldus Pieter.

 

Het volgende voor deze 2 paarden zullen waarschijnlijk de GCT in Mexico en Miami. Pieter is dit weekend aan de start te zien op de 5* wedstrijd in 's-Hertogenbosch, met de paarden Dream, Hitchock en Claire.

 

 

 

 
Pictures