News

10-04-2017

Pieter in Mexico, de rest van Devos stables in Lanaken!

Terwijl dat Pieter dit weekend aan de start te zien was op de eerste wedstrijd van de Global Champions Tour in Mexico City, waren de andere ruiters van Devos stables in Lanaken aan het werk. Pieter had het geluk niet aan zijn zijde dit weekend. Pieter zette Espoir in voor de slotdag op zaterdag, en de eerste omloop kreeg hij een pechfout op de insprong van de driesprong. Bijzonder jammer want Espoir sprong een super ronde en hun tijd was anders goed geweest voor een 3e plaats. Maar door hun snelle tijd zat Pieter nog wel bij de beste 25, dus gekwalificeerd voor de Grand Prix. In de eerste omloop van de GP kregen Pieter en Espoir weer een pechfout en strandde uiteindelijk op een 13e plaats, helaas net buiten de prijzen. Pieter en zijn paarden reizen van Mexico door naar Miami, waar ze volgende week aan de start te zien zijn, en hopelijk ligt het geluk dan meer aan zijn zijde. bekijk hier Pieter en Espoir in de eerste mache op zaterdag, dit telde ook mee voor de team competition:

 

https://www.globalchampionstour.com/events/2017/mexico-city/results/1665/class-08-mexico-city-2017-csi5-155160m-2-nd-gcl-competition/

 
Terwijl Pieter in Mexico was, waren de andere ruiters van Devos Stables aan het werk te zien op de Z-tour in Lanaken. Wouter, Brent en Denise waren met 12 paarden aan het werk op de Z-tour. Eigenlijk sprongen de paarden allemaal heel goed, met 12 paarden heb je natuurlijk heel veel verschillende resultaten. Met als hoogtepunten dat Brent en Valley erg succesvol waren met een 4e plaats op donderdag in het 1.35m, en op zaterdag werden ze heel mooi 2e in de 1.40m finale. Ze eindigden met 0,06sec achter Romain Duquet. Ook Kira liet haar kwaliteiten weer zien dit weekend met 2 mooie foutloze rondes. Wouter was op zaterdag ook in goeie vorm, met een 7e plaats in het 1.40m met Just Me en een mooie 3e plaats in het 1.45m met Tonik, reed hij ook nog een super foutloze basisomloop in de GP met Emporio. Helaas kregen ze een springfout in de barrage wat hen uitendelijk een 12e plek opleverde. Bekijk hier een aantal video's van afgelopen weekend:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Pictures