News

01-02-2017

Pieter en Dream 2e in GP CSI**** Amsterdam

Afgelopen weekend was weer een succesvol weekend voor Pieter. Hij begon al met een sterke ronde in de 1.50m proef op vrijdagavond. Dream sprong een hele goeie foutloze ronde, maar jammer genoeg kwamen ze net te laat door de finish, wat hen 1 tijdfout opleverde. Nu was deze proef met 2 rondes, dit wil zeggen dat de beste 12 ruiters terug mochten komen voor de 2e ronde. Toch verkoos Pieter om Dream niet meer te rijden, omdat hij hem wilde sparen voor de GP. Hij wist dat er zeker geen top 5 plek in kon zitten omdat er toch een aantal foutloze waren.

 

Goeie keuze achteraf, want Dream sprong zondag heel fris en scherp en was foutloos in de eerste basisomloop. Het was een dikke en moeilijke 1.60m proef voor een 4* wedstrijd vond Pieter, er waren uiteindelijk ook maar 9 foutlozen. Pieter reed een snelle foutloze barrage en stond tot de laatste combinatie aan de leiding. Maar de laatste combinatie was niemand minder dan de Fransman Patrice Delaveau, hij reed een goeie seconde sneller dan Pieter en bleef foutloos. Dit was dus goed voor de overwinning, voor deze man in vorm, want hij won zaterdagavond ook al de 1.50m proef. Pieter was wel heel tevreden met zijn 2e plek, 'Dream heeft een tijdje rust gehad omdat hij niet helemaal fit was, en dit was zijn eerste wedstrijd en sprong fantastisch' aldus Pieter.

 

Claire was zondagochtend ook goed, in een 1.45m met barrage. Ze waren dubbel foutloos en goed voor een 8e plaats, dit was voor haar de eerste keer zo'n dikke proef op dit niveau. Volgend weekend zal Pieter aan de start te zien zijn in de wereldbekerwedstrijd in Bordeaux.
Pictures