News

03-07-2017

Pieter en Apart winnen 1.50m op GCT in Parijs!!

Afgelopen weekend werd de Global Champions Tour verreden onder de Eiffeltoren in Parijs. Een prachtige locatie om een dit evenement te organiseren. Pieter kwam aan de start met zijn toppaarden Claire Z en Apart, omdat ze zo goed aanvoelde in Monaco besloot hij om ze deze week nog een keer in te zetten. Dit begon al erg goed want Pieter won vrijdag al meteen de hoofdrubriek met Apart. Dit was een klassiek parcours over een hoogte van 1.50m uitgeschreven met barrage. Er waren maar 8 foutloze van de 56 combinaties, dus dat wilde zeggen dat het een pittige proef was voor de eerste dag. Uiteindelijk waren er maar 6 combinaties die aan de start kwamen in de barrage, en Pieter mocht als laatste van start. Hij zette alles op alles en het liep allemaal perfect met de super springende Apart en ze finishte in een tijd van 36,15sec, hij was hiermee 2,5 sec sneller dan de Italiaan Alberto Zorzi, 3e werd de Duitser Christian Kukuk.

 

Op zondag werd er nog een 1.50m/1.55m rubriek verreden met barrage, hierin had Pieter Apart weer voor ingezet. Ook hierin waren Pieter en Apart foutloos en mochten terugkomen voor de barrage. Er waren 11 barrage kandidaten en Pieter mocht weer als laatste van start. De razendsnelle Lorenzo de Luca met Halifax stonden toen nog aan de leiding. Dit betekende dat het echt supersnel moest gaan, en dat alles moest mee zitten om onder die tijd van 35,89sec te komen. Pieter en Apart begonnen heel snel maar na hindernis 3 struikelde Apart heel even, en daardoor moest Pieter ergens achterlangs omdat hij even uit balans was. Bijzonder jammer want hierdoor kwam hij door de finish in een tijd van 36,72sec, dit leverde hem wel nog een hele mooie 4e plek op. Pieter was heel blij met het optreden van Apart, 'de eerste dag winnen en de laatste dag 4e worden in zo'n deelnemersveld is een super resultaat, en de manier waarop Apart sprong maakte mij vooral erg blij, voor mijn gevoel speelt hij gewoon met deze hoogte' aldus Pieter.

 

Ondertussen dat Pieter in Parijs aan het werk te zien was, was onze ruiter Brent Gaublomme aan het werk in Hulsterlo in de Beker van Belgie. Dit met een van Pieter zijn 'oude' toppaarden Dylano, na de eerste 2 dagen al foutloos te rijden, waren ze gekwalificeerd voor de finale op zondag. Er waren maar liefst 16 foutloze combinaties, en hier zaten Brent en Dylano ook bij na een hele goeie foutloze basisronde. En hij reed ook een snelle en foutloze barrage, wat hem uiteindelijk een mooie 7e plek opleverde. Dylano is terug van een blessure aan het komen, daardoor wilde Brent niet alle risico's nemen omdat hij nog een beetje in een opbouwfase zit. Maar op de manier dat hij sprong lijkt het alsof Dylano weer helemaal terug is, en was dit een super prestatie voor Brent en Dylano!

 

Volgende week zullen Pieter en Wouter aan het werk te zien zijn in Knokke Hippique, Pieter zal deelnemen aan de 5* met Espoir, Dream en Haloubet Hitchock, Gin zal de 3* springen en Flash bij de 7 jarige. Wouter komt aan de start in de 3* met zijn toppers. hopelijk kunnen ze de winning mood erin houden voor volgende week.

 

Bekijk hieronder de video's van de GCT van Apart:

 

https://www.globalchampionstour.com/events/2017/paris/results/1767/class-05-paris-2017-csi5-150m-1st-competition-gcl/

 

https://www.globalchampionstour.com/events/2017/paris/results/1770/class-16-paris-2017-csi5-150155m/

 
Pictures