News

28-08-2017

Geweldige resultaten op EK!!

We kijken allemaal terug op een geweldig Europees Kampioenschap en toch ook een kleine teleurstelling. Zo goed en toch net niet, dit was niet verdiend. Allereerst de landenwdstrijd, de eerste omloop alle 4 de ruiters nul en 2e ronde was 5 strafpunten het slechtste resultaat. En dan op 1 puntje verschil 4e geworden, net geen medaille en eigenlijk dik en dubbel verdiend!!

En op zondag de finale eigenlijk hetzelfde scenario, Pieter en Espoir reden 2  fantastische rondes, met enkel de eerste ronde een pechfout op hindernis 2 en 2e ronde nul. Maar dit was net niet goed genoeg voor een medaille maar wel een fantastische 5e plaats waar we heel trots op kunnen zijn!!

 

Dag 1:

 

Hier stond het jachtparcours op het programma, Pieter en Espoir gingen als laatste belgen van start en kregen helaas een pechfout op een oxer uit een rechter wending, maar door hun snelle tijd eindigden ze toch nog op een mooie 21e plek met 4,05 strafpunten.

 

Dag 2:

 

De eerste omloop van de spannende landenwedstrijd. Pieter ging hier als eerste van start voor Belgie, en reed echt een fantastische foutloze omloop, Espoir sprong geweldige en kon eigenlijk niet beter!! Dan was het de beurt aan Niels met Cas de Liberte, ook hun reden een fantastische foutloze ronde! 3e ruiter voor Belgie was Jerome Guery met Grand Cru ook hun deden het foutloos, dus euforie alom bij de Belgen. Want maakte niet uit wat Gregory deed, Belgie bleef op nul staan. Maar ongelofelijk maar waar, Gregory reed ook een super nulrit met Coree. 

 

Dag 3:

 

De tweede omloop van een zeer spannende landenwedstrijd, de Belgen leken in topvorm de dagen ervoor, paarden sprongen allemaal top en ruiters reden super! Pieter mocht weer het spits afbijten voor ons land, en weer deed hij een ongelofelijke topronde, wat reed hij super en wat sprong Espoir!! Met nul strafpunten begon het heel positief voor Belgie en de ontlading was groot voor Pieter, heel mooi om te zien. Dubbel nul rijden in een landenwedstrijd op het EK moet ook een geweldig gevoel geven!! Toen was het de beurt aan Niels, ze begonnen aan een goede ronde. Maar helaas in de laatste lijn kregen ze een fout, de voorlaatste gouden steilsprong was een hele moeilijke en helaas viel de balk daar ook bij Niels. En hij kwam net iets te laat door de finish en kreeg hierdoor 5 strafpunten. Nog niks aan de hand want er moesten nog 2 ruiters rijden. De volgende ronde was aan Jerome, die kreeg helaas een fout op de insprong dubbel met Grand Cru, en hun kwamen ook net iets te laat binnen en eindigden hierdoor ook op 5 strafpunten. Nu was het de beurt aan Gregory, als hij foutloos ging hadden we zoiezo een medaille, en anders was het afwachten wat de andere landen nog deden. Gregory kreeg helaas ook een fout op de voorlaatste steil, dezelfde hindernis als Niels. Heel jammer en toch allemaal super gereden en goeie resultaten, maar afwachten wat de rest deed. Helaas reed Ierland en Zweden foutloos, Zwitserland kreeg 4 strafpunten maar was toch goed genoeg voor de bronzen medaille. Ierland wint met maar 3 ruiters en Zweden wint het zilver in hun thuisland. Helaas wordt Belgie 4e met 1 punt verschil op Zwitserland, dus 1 tijdfout minder was goed geweest voor een medaille... De ontgoocheling was groot, want wat hebben ze super gestreden en super resultaten behaald. Met 4 ruiters komt Belgie als enige land terug in de finale op zondag! En toch net geen medaille en eigenlijk dik en dubbel verdiend!!

 

Dag 5:

 

De grote finale, Pieter staat op een 6e plek voordat hij de finale ingaat, heel erg spannend dus... Helaas krijgt Pieter en Espoir in de eerste ronde een pechfout op hindernis 2, de rest van het parcour springt hij weer geweldig foutloos en binnen de tijd dus eindigen ze op 4 strafpunten. Hierdoor zakte hij terug naar een 9e plaats. Maar er komt nog een 2e ronde, en hier reden ze een geweldige foutloze ronde, dus nu hopen op fouten van de andere ruiters! Uiteindelijk word Pieter heel knap 5e, waar hij heel trots op mag zijn. Maar tegelijkertijd ook een kleine teleurstelling, want er had zeker een medaille ingezeten als hij de eerste ronde geen fout had gemaakt. Maar al bij al een fantastisch EK waar Pieter en Espoir hebben laten zien dat ze bij de top van Europa horen!!

 

Bedankt ook aan het hele team van Pieter Devos want zonder zo'n team zou dit niet mogelijk zijn!!

 

 

Tweede ronde Landenwedstrijd:

 

 

 
Pictures