News

19-05-2019

INTERVIEW: Tevreden Niels Bruynseels & Pieter Devos over tweede plaats Nations Cup in La Baule

Wat is jullie gevoel bij deze tweede plaats? 

Niels: Eerst en vooral moeten we heel tevreden zijn. Een tweede plaats in La Baule is niet vanzelfsprekend. Maar als je zo dicht bij de overwinning bent, met zo’n klein verschil, dan wil je natuurlijk voor die eerste plaats gaan. Desalniettemin ben ik supertevreden met onze tweede plaats.

 

Pieter: Ik vind ook dat we erg tevreden mogen zijn over vandaag. De eerste landenwedstrijd en meteen een tweede plaats, dat is top. Ja, we waren er erg dichtbij met slechts één strafpuntje verschil. Het eerste moment zaten we toch met een ietwat zuur gevoel, maar achteraf gezien mogen we erg blij zijn met zo’n debuut.

 

Hoe belangrijk is deze Nations Cup in jullie ogen?

Niels: De Nations Cup is erg belangrijk; we willen weer vooraan eindigen. Maar we mogen niet vergeten dat er voor ons een nog belangrijker evenement op de agenda staat: het EK in Rotterdam.

 

Pieter: Deze wedstrijd is zeker belangrijk, we zijn dan ook naar hier gekomen met een zeer sterk team. We wilden goed starten en de top drie was toch wel ons doel. Dat is ons gelukt, en zo kunnen we met voldoende vertrouwen starten aan de volgende wedstrijd.

 

Zijn jullie tevreden met de prestaties van Utamaro (d’Ecaussines, vijftienjarige zoon van Diamant de Semilly onder Niels) en Claire Z (elfjarige dochter van Clearway onder Pieter)? 

 

Niels: Ik ben supertevreden. Als je ziet hoe hij hier vandaag nog rondspringt met zijn vijftien jaar … Hij is voor mij echt een geschenk uit de hemel. Utamaro is in topvorm, en ik zal hem dus selectief inzetten.

 

Pieter: Alle paarden hebben erg goed gesprongen en de ruiters hebben volgens mij ook goed gereden. Zelf had ik wat pech in de eerste ronde. Mijn paard was plots erg bang van de vijver in de arena, dat had ik niet verwacht. Totdat moment sprong ze fantastisch. In de tweede ronde hebben we ons goed kunnen herpakken ondanks één puntje voor tijd. Dat puntje was dan ons ongeluk, dat hadden we misschien net niet mogen hebben gezien de uitslag. Maar dat is sport – eerste, tweede of derde worden ligt vaak zo dicht bij elkaar.

 

Interviews gebaseerd op video van Number 32 Prod

 Source message: Equnews
Copyright photo: Equibel

Linked horses

Claire Z

Pictures