News

08-02-2017

Apart wint de 1.60m Grand Prix in Bordeaux!

Afgelopen weekend was Pieter aan de start te zien in het Franse CSI***** Bordeaux. Het was de eerste keer dat Pieter hier deelnam, en was zeker enthousiast over de mooie grote ring en het publiek. De eerste 2 dagen waren de proeven voor jonge paarden, Pieter startte hier met zijn schimmelmerrie Julyssi van Orti. Donderdag was Julyssi foutloos in een direct op tijd proef en vrijdag liep ze zoals bijna altijd ook weer foutloos in een proef met barrage. Pieter nam in de barrage een erg risicovolle wending en kreeg hierdoor 1 foutje, 'maar ze moet dat toch leren door het te doen, maar ben heel blij met de manier hoe dat ze dit weekend ook weer sprong' aldus Pieter.

 

Zaterdag werd Pieter mooi 4e in een 1.45m proef met Equipharma Dax. Dit was een proef op tijd en werd gewonnen door Scott Brash, gevolgd door Carlos Lopez en Bertam Allen. En dan stond 's avonds de wereldbeker op het programma, waar Pieter Espoir opzadelde. Helaas door een fout op de oxer nummer 4, mocht Pieter helaas niet terugkomen voor de barrage. 'Espoir sprong weer een hele goeie en simpele omloop, maar ging voor mijn gevoel iets te hoog en net niet ver genoeg en tikte op de achterste balk van de oxer. Maar ben superblij met de constante prestaties van Espoir in de wereldbekers, hij heeft er 3 gelopen en 2 hiervan 1 pechfout en 1 keer foutloos dus mag zeker niet klagen' aldus Pieter. Maar hierdoor heeft hij dit weekend geen punten gehaald. En is hij nog altijd niet zeker van een plaats in de finale van de wereldbeker. De wereldbeker werd gewonnen door de Fransman Julien Epallaird, gevolgd door Leopold van Asten en Guido Klatte. 

 

Zondag stond in het teken van de Landrover Grand Prix, en hierin startte Pieter Apart. Het was een van de eerste keren dat Apart op 1.60m niveau sprong. Het was een zware GP, waarschijnlijk omdat de dag ervoor 19 combinaties foutloos waren in de Wereldbeker. Waarschijnlijk wilde de parcoursbouwer niet hetzelfde scenario hebben op zondag. Pieter en Apart sprongen een geweldige foutloze basisomloop, wat al een hele goeie prestatie was. Er kwamen in totaal 7 combinaties terug voor de barrage. Pieter moest als 4e van start, en reed al meteen bijna 3 seconden sneller dan Penelope Leprevost in een tijd van 35,49sec. Ludger Beerbaum met Chaman kwam al iets dichter in de buurt in een tijd van 36,46sec. En dan als laatste de snelheidsduivel Bertram Allen die het wel heel spannend maakte, maar hij kwam ook niet aan de supersnelle tijd van Pieter. Hij werd 2e in een tijd van 36,38sec. Dus overwinning was voor Pieter en Apart!!  

Bijna een jaar geleden reed Pieter zijn eerste wedstrijd met Apart in CSI** Gent, daar wonnen ze de Grote Prijs. Nu een jaar later winnen ze hun eerste 5* GP. De komende 2 weken hebben Pieter zijn toppaarden even rust, Caroline zal dit weekend in Roosendaal aan het werk zijn.

 

 
Pictures