News

12-06-2017

Pieter en Claire 5e in het 1.50m in GCT in Cannes!!

Afgelopen weekend was Pieter te zien in het mooie plaatsje Cannes in Zuid-Frankrijk. Hier was een wedstrijd van de Global Champions Tour. De paarden die Pieter mee had waren Apart en Claire.Op donderdag had Pieter Apart ingeschreven voor de 1.55m proef, met 1 balk in het basisparcour werd hij nog 11e. Het was een hele moeilijke proef met kunstlicht en de paarden waren allemaal erg onder de indruk. Dit was ook wel te zien aan het aantal foutlozen, want er waren maar 6 foutlozen van de 58 deelnemers. 'Apart sprong een hele goeie ronde met een pechbalk op hindernis 10, maar ik was wel heel tevreden over de manier hoe dat hij sprong' aldus Pieter. 

Op vrijdag was er een mooie 5e plek voor Claire in de 1.50m met barrage, ook dit was weer met kunstlicht. Claire sprong een super basisronde en mocht terugkomen voor de barrage, die werd verreden door 12 combinaties. Pieter en Claire reden ook de barrage foutloos en finishte in een tijd van 40,69 dit was goed voor een mooie 5e plaats. Deze rubriek werd gewonnen door snelheidsduivel Lorenzo de Luca met Halifax waar bijna iedereen kansloos tegen is, 2e werd Darrag Kenny en 3e Ramzy Hamad Al Duhami. Pieter was heel blij met Claire 'ze sprong 2 super omlopen, en vandaag is nog net te vroeg om er vol voor te gaan met Claire. Daar is ze vandaag nog net niet klaar voor, maar weet zeker dat het een dag kan en ook zal lukken. 

 

Terwijl Pieter in Cannes aan het werk te zien was, zat Wouter als individuele ruiter op de CSIO5 in Sopot met zijn 3 toppaarden. En ook hij haalde een paar mooie klasseringen, hij werd op vrijdag 4e in een 1.50m proef met Emporio. Terwijl 's middags de landenwedstrijd gesprongen werd, waar de Belgen 6e in eindigden. Op zaterdag was er een 6e plaats met Tonik Hero in een 1.45m jachtparcours en was er ook een mooie 8e plaats voor Just Me in haar eerste 1.50m parcours. Dus zeker een geslaagde wedstrijd voor Wouter. 

 

Volgende week zal Pieter in Treffen aan het werk te zien zijn met de volgende paarden: Espoir, Dream, Gin en Jade vd Bisschop bij de jonge paarden.

 

 

Bekijk hier de video's van de GCT in Cannes:

 

 

https://www.globalchampionstour.com/events/2017/cannes/results/1738/class-05-cannes-2017-csi5-150155m-1st-competition-gcl/

 

 

https://www.globalchampionstour.com/events/2017/cannes/results/1742/class-09-cannes-2017-csi5-145150m/