News

02-05-2017

Belgie 3e in nations cup Lummen!!

Afgelopen weekend waren de Belgen in goede vorm in de landenwedstrijd van Lummen. Ze behaalde een 3e plaats na een spannende barrage. Dit jaar waren Olivier Philippaerts, Karel Cox, Jerome Guery en Pieter die ons land moesten verdedigen. Pieter moest als eerste van start en reed al meteen een hele knappe foutloze reed met zijn vertrouwde paard Dream of India Greenfield, gevolgd door een 2e foutloze rit van Olivier met Cabrio vd Heffinck, toen was het de beurt aan Karel die een springfout noteerde. Jerome moest als laatste van start en kreeg helaas een pechfout op het water. Maar geen paniek, Belgie stond op een gedeelde 2e plaats met Duitsland net achter Frankrijk.

 

Pieter mocht voor Belgie weer als eerste van start en leek op een dubbele nul rit voor Pieter en Dream, totdat Pieter op het scorebord keek en zag 4 punten. Blijkbaar had hij een fout op het water, maar was wel even onduidelijk omdat niemand dit echt gezien had. Belgie hield het er niet bij en ging op onderzoek uit, maar het bleek helaas toch zo. De tak van Dream z'n achter ijzer had de lat net 2 mm geraakt, maar het was toch echt zo dus bleef Pieter op 4 strafpunten staan. Toen was het de beurt aan Olivier en reden alweer een knappe nulrit. Gevolgd door Karel en die reed ook een foutloze omloop. Nu was het de beurt aan Jerome en met een foutloze omloop konden we aan de leiding komen. Maar helaas kreeg hij een fout op de oxer na het water. zo kwamen we op dezelfde score uit als Duitsland en Frankrijk en werd het barrage. En er werd beslist dat Pieter barrage zou rijden, hij moest als eerste van start in de barrage. Maar door een weigering in de barrage werd Belgie toch knap 3e. 'Dream verloor zijn vertrouwen even in de opwarming, de zon stond heel laag en wou mij laatste sprong nemen voordat ik het parcours in ging. Maar door de zon en de schaduw verkeek Dream zich en weigerde, ik nam snel een andere sprong maar voelde dat hij niet helemaal zeker was. En dat was ook wat er gebeurde in de barrage, tegen de lage zon in moest een dubbelspong springen en daar weigerde hij een keer op. Heel jammer want Dream sprong echt 2 super omlopen, dus dit had hij niet verdiend' aldus Pieter. Duitsland won en Frankrijk werd 2e.

 

De rest van de paarden sprongen eigenlijk ook allemaal heel goed, Tonik werd knap 8e de eerste dag in de 1.50m kwalificatie en Claire 11e. De grote prijs zat helaas niet helemaal mee zoals Pieter en Wouter gehoopt en verwacht hadden, maar dat is helaas onze sport. Pieter zal dit weekend afreizen naar Linz om daar ook mee te doen aan de landenwedstrijd, dit keer met Espoir. Equipharma Dax en Gin gaan ook mee om de andere proeven te springen. 

 

 

 

 
Pictures