News

25-04-2017

Wouter en Emporio 2e in de GP van Antwerpen!!

Afgelopen weekend waren Pieter en Wouter aan de start te zien in Antwerpen. Pieter had de paarden Claire Z en Apart mee en Wouter zijn 2 trouwe viervoeters Emporio en Tonik Hero.

 

En niet zonder resultaat, op donderdagavond stond er een 1.55m rubriek met barrage op het programma. Voor deze proef had Pieter Claire ingeschreven, ze sprong een fantastisch fouloze basisronde. Er kwamen 13 combinaties terug voor de barrage, waarin Pieter de laatste starter was. Het ging steeds sneller en sneller in de spannende barrage dus Pieter moest ook de nodige risico's nemen om vooraan te kunnen eindigen. Maar met de pas 9 jarige Clearway afstamming wilde hij ook niet helemaal voluit gaan. 'Claire is een paard met alle kwaliteiten die een toppaard nodig heeft, maar ze is niet de gemakkelijkste en word soms nog iets te gretig. Dus wilde ik ook niet voluit gaan met haar, maar wist wel dat dit nodig was om aan de leiding te kunnen komen. Maar ik reed een hele strakke vlotte ronde en Claire sprong weer fantastisch, waardoor ik uiteindelijk 5e werd, en ik was heel tevreden met het resultaat' aldus Pieter. Deze proef werd gewonnen door de snelheidsduivel Kent Farrington, gevolgd door Piergiorgio Bucci en 3e werd Penelope Leprevost.

 

Op zaterdagavond stond de Grote Prijs op het programma, Pieter reed Apart hierin. Na 2 dagen gesprongen te hebben in de lage proeven ter voorbereiding voor de GP, was het nu tijd voor het echte werk. Maar helaas met een 1 pechfout zagen we Pieter niet terug in de 2e ronde. De 5* GP werd gewonnen door Michael Whitaker, gevolgd door Daniel Deusser en Piergiorgio Bucci. 

 

Maar Wouter wist de zaterdagavond wel goed af te sluiten met een geweldige 2e plaats in de 2* GP met Emporio. De 2* GP werd ook verreden over 2 rondes. Er kwamen 15 combinaties terug in de 2e ronde en wouter moest als 12e van start. En wouter reed een supersnelle foutloze barrage met zijn geweldig paard Emporio die altijd zijn best doet. Maar of het snel genoeg was voor de overwinning was nog even afwachten want er moesten nog 3 snelle combinaties na hem. En als laatste starter kwam Emilie Conter binnen met het razendsnelle paard Espyrante, dit was een gevaarlijke concurrent voor Wouter. En Emilie reed een super barragerit en was iets sneller dan Wouter. Erg spijtig voor Wouter maar Emilie had het verdiend en dit is de sport nu eenmaal.

 

Deze week zullen Wouter en Pieter aan de start te zien zijn op de 5* wedstrijd in Lummen. Pieter zal ook deelnemen aan de Landenwedstrijd op vrijdagmiddag. Denise en Brent zullen meedoen aan de 2* wedstrijd.

 

 

 

 

 


 

 

 
Pictures