News

02-01-2017

Pieter en Wouter zeer succesvol op Jumping Mechelen!

Devos stables kijkt terug op een zeer succesvol weekend in Mechelen. Dit begon maandagavond al met een mooie 6e plaats van Wouter en Emporio in het Belgisch Indoor Kampioenschap.

Op woensdagavond werd de KBC prijs verreden, waarin Pieter met Apart deelnam. Pieter reed een foutloze basisomloop, er kwamen 12 deelnemers terug in de spannende barrage. Helaas kregen Pieter en Apart een fout in de dubbelsprong maar door de zeer snelle tijd werden ze toch mooi 4e. De proef werd gewonnen door Simon Delestre, gevolgd door Jerome Guery en 3e werd Harrie Smolders.

Op donderdag was er een tabel C waarin Pieter met Hitchcock deelnam. Ze  eindigden 7e in deze rankingproef, die gewonnen werd door Gilles Thomas. En dan was er de Grote Prijs van Mechelen. Pieter en Apart waren foutloos in de basisomloop. Er kwamen 11 combinaties terug in de barrage, Apart sprong ook in de barrage foutloos en dit leverde hen uiteindelijk een 5e plek op. Deze rubriek werd gewonnen door Holger Wulschner gevolgd door Daniel Deusser en Olivier Philippaerts. Pieter was heel tevreden met de resultaten van Apart in Mechelen. 'Apart heeft deze week laten zien dat hij mee kan doen op het hoogste niveau. Het was de eerste keer dat ik hem in een 5* GP reed, en dan meteen 5e worden geeft me een goed gevoel. Ik denk dat dit zeker nog niet het laatste is wat we van Apart gezien hebben. Ik voel dat we echt een combinatie aan het worden zijn, en dat hij competitief is op dit niveau maakt me erg blij' aldus Pieter.

Op de slotdag van Mechelen was er de wereldbeker voor Pieter. Voor Caroline en Wouter de 2* GP.  s morgens werd eerst nog de Last Chance verreden, deze ranking proef werd gewonnen door Pieter en Haloubet Hitschock. Een goede start van de dag, dit gaf Pieter vertrouwen voor de aanvang van de wereldbeker. Misschien teveel vertrouwen want door een dom foutje op hindernis 1 was het meteen duidelijk dat Pieter en Espoir niet in aanmerking kwamen voor de barrage. 'Espoir sprong een fantastische ronde met echt een shitfout op hindernis 1, ik denk dat ik misschien met iets teveel vertrouwen naar de 1 reed, waardoor Espoir net niet ver genoeg sprong en tikte net de achterste balk van de oxer. Ik kan mijn paard niks verwijten, hij sprong een geweldige omloop voor zijn eerste WB. Natuurlijk toch echt balen als je er zo dichtbij bent' aldus een teleurgestelde Pieter.

Na de wereldbeker werd de 2* GP nog verreden waar Devos Stables nog 2 ijzers in het vuur had. Caroline en Gin kregen 1 balk aan het einde van het parcours, 'Gin sprong een hele goeie ronde, ik had zelf het gevoel dat ik iets langzaam ging en daardoor draaide ik iets tekort de laatste lijn in en kwam ik iets te dicht op hindernis 11. Dit was natuurlijk echt balen maar Gin voelde in de GP heel goed aan' aldus Caroline. De GP werd gewonnen door haar schoonbroer en collega Wouter en Emporio. Er kwamen maar 7 combinaties terug in de barrage, Wouter moest als voorlaatste binnen en reed een supersnelle barrage wat goed was voor de overwinning! 'Dit is natuurlijk geweldig om hier te winnen in Mechelen, Emporio is de laatste weken heel goed in vorm en vandaag is het mee gelukt om de GP te winnen' aldus een zeer tevreden Wouter.

 

 

 

 

 
Pictures