Laatste nieuws11/10/2020
» Good day @ St Tropez22/04/2020
» MARES OF MACHA20/03/2020
» Stay Safe!25/01/2020
» Pieter is best athlete of the year


Upcoming events09/01/2015
CSI5 DOHA CSI5 'S HERTOGENBOSCH
» read more

Devos Stables, passion and professionalism

‘Devos Group’ enjoys a reputation in the fruit sector, ‘Devos Stables’ is acquiring one in the equestrian area. This at least is my dream for the decades to come. I have the privilege to share two passions in my life: the family fruit company in which I have a commercial function and Devos Stables, a breeding farm and training stable for horses that we prepare to be launched in international top-class sport. I combine both jobs with just the same passion and professionalism. In 2008 I became “Talent of the year”, partly due to my performances with the Belgian team. In 2010 I began to attract attention by becoming world champion of the seven-year-olds with Equipharma Dax van d’Abdijhoeve and also because of my selection for the WEG in Kentucky.

2014 Proved that Devos Stables is not a one hit wonder. On the contrary, it got even better. Dreams came out: Pieter won the best payed out Global Champions Tour in Shanghai and jumped Division I Nations Cups with three different horses. Candy started in Lummen, Dylano did the Nations Cup Final in Barcelona and he represented Belgium in Calgary. Dream of India won the Nations Cup of Aachen and he had a selection for Hickstead. With Candy, Dream and Dylano Pieter has three experienced Grand Prix horses available to start the year 2015.

Onze sponsors
Why Pieter?

The apple doesn’t fall far from the tree, that’s why! The reason is that both Devos Group and Devos Stables are striving for quality through an everlasting quest for innovation and improvement in a professional environment. Was the world championship a lucky shot? It was in all respects no coincidence. We are permanently looking for the better horse. If the talent is present, we offer professional guidance under which that talent can develop itself. We have our breeding farm and we welcome horses showing great promise. Devos Stables will grant them every opportunity they deserve. A look at our results suffices to gain an understanding of our working method.
» read the biography of Pieter Devos

Wouter Devos, even gedreven, maar minder

We schrijven juli 2013, in Boedapest wint België de landenprijs. Niet uitzonderlijk, het wordt wel bijzonder als je weet dat de helft van het team is samengesteld uit Devos en Devos, uit Pieter en Wouter. Voor het eerst springen de broers Devos samen in een landenprijs. Voor Wouter is het zelfs de eerste keer dat hij opgeroepen wordt voor het nationale team. En dan meteen winnen. Het is een voetnoot in de geschiedenis waard, slechts weinig debutanten winnen hun allereerste landenprijs. Wouter is de stille kracht van de Devos Group, zowel in het fruitbedrijf als in de stallen. Hij is minstens even gedreven als zijn broer, maar investeert meer tijd in het fruitbedrijf. Een bewuste keuze van Wouter. Overal waar er hulp nodig is, springt hij in. Delegeren, dirigeren, de integrale opvolging van de infrastructuur, het machinepark, de koelcellen, aanplanting, bevloeiing, organisatie van de pluk, het behoort allemaal tot het takenpakket van Wouter. Hij zorgt dat het fruit van de boom verpakt en klaarstaat zodat Pieter het kan verkopen. Wouter en Pieter zijn in alles wat ze doen complementair. Devos Stables is voor Pieter een bijkomende voltijdse job, voor Wouter zijn de paarden louter ontspanning. Niet zelden controleert hij de boomgaarden te paard en koppelt hij het nuttige aan het aangename, zowel voor zichzelf als voor zijn paard. Wouter rijdt minder, maar even gedreven en dat is niet overdreven. Anders win je geen landenprijs.
2014 Was een boerenjaar voor Wouter. Hij won brons op het BK in Lanaken en won twee internationale GP?s. En altijd met zijn trouwe Tonik Hero. Ze boekten vier internationale zeges en eindigden maar liefst 22 maal in de top tien, van Odense tot Salzburg.
» read the biography of Wouter Devos
Caroline Poels, van handelsruiter naar sportamazone

Geen sterke man zonder een sterk vrouw. Caroline Poels betekent zoveel voor Devos Stables als Wouter voor Devos Group, zij zijn de secondanten van Pieter. Als hij het gezicht is, zijn zij de gezichten achter de schermen. Caroline is geboren en getogen tussen de paarden, als dochter van een gerenommeerde handelaar. Samen met haar zus reed zij de paarden van Stal Poels en haalde ze haar voldoening uit de meerwaarde die ze creëerde. Tot ze Pieter leerde kennen en evolueerde van een handelsruiter naar een sportamazone. De resultaten bleven niet uit met winst in de GP van Kapellen en overwinningen in Lummen en Mechelen. Caroline heeft de dagdagelijkse leiding van Devos Stables in handen; opleiding en training van jonge paarden, al dan niet uit eigen fokkerij, scouten van jong talent, stalmanagement, wedstrijden, het behoort allemaal tot haar takenpakket. Pieter combineert beide bedrijven van Devos, Caroline ontfermt zich uitsluitend over de paarden. Nu ze in een sportstal terechtgekomen is, heeft ze haar sportieve ambities bijgesteld. Terecht, omdat bij Devos Stables een langetermijnvisie overheerst en sport prioriteit krijgt.
» read the biography of Caroline Poels